Varför beachvolleyboll?

Volleyboll och beachvolleyboll tillhör samma specialidrottsförbund, svenska volleybollförbundet,och medan volleyboll traditionellt är en vintersport är beachvolley en av de sporter som associeras allra mest med sommar, sol och stränder. Spelar man volleyboll och beachvolley kan man hålla på med volleybollsporten året om, vilket är helt fantastiskt.

Sporter som kompletterar varann väl

Förutom att de har sina tävlingssäsonger under sommar respektive vinter kompletterar de varandra på fler sätt. Beachvolleybollsporten kräver att man är allround, man får många bollberöringar och mycket mängdträning under träning och matchspel, och sanden är betydligt mer skonsam än golv vilket innebär en chans att vila upp och stärka framförallt knän men också andra delar av kroppen.

Man tröttnar inte på volleyboll, utan blir kvar i sporten

Istället för att spela volleyboll året runt kan man istället spela beachvolley under sommarmånaderna, vilket gör att man återigen hinner bli sugen på att spela volleyboll.

Att ha avbrott under hela sommaren kan leda till att man börjar med en ny sport, för att sedan inte återvända till volleybollen. Har man någon form av beachverksamhet blir barnen och ungdomarna kvar i föreningens verksamhet under hela året, och risken att de lämnar den minskar markant.

Beachvolleyboll är mer nybörjarvänligt

Volleyboll är en svår sport att börja med sent, i synnerhet ifall många i gruppen hållit på redan sedan kidsvolley och volleybompa. Beachvolley däremot framstår inte som lika ”seriös” och atmosfären kan uppfattas som mer inbjudande än vanlig volleyboll.

Att man dessutom bara behöver vara två i ett lag gör att några nybörjare kan spela med varann, medan mer erfarna spelar på andra planer.

Beachvolley kan spelas oorganiserat

De allra flesta som spelar beachvolley tränar inte, de spelar och lär sig genom det. Spontanbeachvolley är en bra och rolig motionsform och återigen är fördelen att man bara behöver vara fyra personer.

Att ringa polarna och dra ihop ett gäng för att spela volleyboll gör man sällan, men en beahvolleymatch däremot struktureras ofta upp på just det sättet

Det är roligt

Precis som övrig volleybollsport så är den största anledningen till att man ska spela beachvolley att det är fruktansvärt roligt, i synnerhet när man fått lite kläm på sporten så till den graden att man kan just spontanspela.

En solig eftermiddag med bad och beachvolley är svårslaget!