Övningsbank

Samtliga filmer från Volleybompa finns i denna spellista

Visselpipan

Volleybompans enda två regler är följande:
1. Ifall en ledare blåser en gång i visselpipan betyder det frys, då ska man stå blick stilla och lyssna på vad ledaren säger. Observera att även tungan fryser.

2. Ifall en ledare blåser två gånger i visselpipan betyder det bio. Då samlas alla så fort den kan framför ledaren, som ju är filmen. Ingen vill komma sist och väl på bio så är man ju tyst, prasslar inte med godispåsen (studsar boll) eller något sådant.

Visselpipan i Habo

Volleybompabanan

Volleybompabanan är den viktigaste ingrediensen på hela volleybompan, och den som de flesta barn tycker är det absolut roligaste. Banan kan varieras i oändlighet och får anpassas efter hur många barn som är med, så att det blir så lite väntetid som möjligt.

Volleybompabanan kan se ut såhär, presenterad av maskoten Benny

 

Här är några actionfilmer från hinderbanan
Ett varv
Ta sig över plint
Kasta boll
Under mattor

Volleybompabingo

Volleybompabingo är ett färgbingo anpassat för barn i förskolan. Bilderna är färgglada och illustrationerna beskriver övningarna och man får kryssa varje gång. Samtliga uppdragskort, bingobrickor, baksidor och regler finns att hämta på denna länk

Det krävs att barnen går med sina föräldrar, då väldigt få barn i förskoleålder kan läsa. Mång av uppgifterna ska även utföras tillsammans med sin kompis, alltså den vuxne.

Här är några filmer från Volleybompabingo:

Baggerkast mot väggen
Bingo med storasyster
Antal är inte så viktigt
Inte heller att man gör rätt
Ombytta roller
Att sätta kryss

Kinesiska muren

Kinesiska muren är en klassisk gymnastiklek som med en twist, där man kastar ärtpåsarna med smashkast så långt man kan, blir en utmärkt smashövning som dessutom är fantastiskt rolig.

Robert Blomqvist instruerar kinesiska muren

VM i ballongputtning

Sista tio minuterna bör man för att maximera barmkalaskänslan ta fram ballonger som barnen får leka med. Så fort ballongerna är framtagna är inget annat längre intressant. När barnen haft lite kontrollövningar och fri lek med ballongerna är de så dags för avslutande världsmästerskapet.

Alla barn samlas på ena kortsidan, en vuxen är världsmästare och startskottet går. Nu gäller det att putta ballongen i luften hela vägen över till andra sidan. Självklart kommer världsmästaren sist och alla barnen koras till nya världsmästare, och får ta med sig ballongen hem som pris efter det gemensamma avslutande volleybompavrålet.