Tävla i beachvolley

Framförallt vid kusterna arrangeras det relativt mycket beachvolleytävlingar under sommarhalvåret, tyvärr är de flesta för vuxna och ungdomstävlingarna är begränsade.
Här finns säsongskalendern för samtliga tävlingar

Åk på tävling

Att åka på tävling behöver inte göras klubbgemensamt, utan ett lag kan åka iväg i en bil tillsammans med en förälder och delta i en turnering. De allra flesta turneringarna pågår bara över dagen och det blir således en trevlig dagsutflykt med världens bästa sommarsport.

Arrangera egna tävlingar

Har ni någorlunda bred verksamhet kan ni ordna egna beachvolleytävlingar, med eller utan sanktion, där ni bjuder in grannföreningarna på en heldag i sanden. Det behöver inte vara något komplicerat utan antingen anmäler man lag och gör spelschema, eller så anmäler man individer och lottar lag på plats. Upplägget kan vara precis som på en inomhustävling, med strävan att alla ska få spela så många matcher som möjligt.

Åk på SM

Månadsskiftet juli-augusti arrangeras SM i beachvolleyboll, med allt från fyrmannabeach (födda 05 och senare) till veteran-SM (H55). Det är ett perfekt tillfälle för hela föreningen att tillsammans åka på något under sommaren. De senaste åren har SM arrangerats i Falkenberg. Hela mästerskapet pågår en vecka, men varje klass pågår två dagar.