Förmåner som ung ledare

Beroende på vilka resurser man har och ifall man kan få medel från SISU i form av lärgruppsstöd för unga ledare kan man premiera de unga ledarna på olika sätt. De flesta tycker att det är roligt att vara ledare även utan förmåner, och ser det som ett privilegium, men det är ändå trevligt att visa uppskattning till sina ledare

Ledartröja

Dels för attt ge ledarna lite mer status men framförallt för att det ska framgå tydligt vilka som är unga ledare, kan man med fördel producera unga ledar-tröjor. Förhoppningsvis kan man hitta en eller flera sponsorer som bekostar tröjorna mot att få exponering på dem.

Fika

Fika är nödvändigt för att man ska orka med att vara ung ledare, men barnen ser det ofta som någon form av belöning. Att ibland byta ut de vanliga mackorna mot finare frallor eller kanske ha med festis spär på bilden av att fikat är en förmån.

Utbildningar

För att få ut maximalt av de unga ledarna bör man anordna ledarskapsutbildningar med jämna mellanrum. Dessa är användbara även i övriga livet och ska självklart framhävas som en fördel, exklusiv för de unga ledarna.

Exklusiva aktiviteter

För att svetsa samman de unga ledarna och ytterligare stärka vi-känslan i klubben kan man anordna vissa aktiviteter för dem. Det behöver inte vara något fancy utan att hyra en lokal eller vara hemma hos någon och leka lite lekar, kolla film och äta lite gott räcker alldeles utmärkt.

Bli idol

Som ung ledare blir man idol för många av barnen man tränar, något de flesta uppskattar väldigt mycket. Känslan av att han några ungar som är ett par år yngre som ser upp till en beskrivs av barnen som helt fantastiskt.