Tips och tricks

Boka hall tidigt – så ni får en bra!
Volleybompa kräver förhållandevis mycket rekvisita och övrig utrustning. Det är stor skillnad på vad som finns i de olika hallarna både inom kommunen, och även inom samma anläggning.

Ta redo på vad som finns, och vad man får använda, innan ni bokar hall. De flesta hallar är i anslutning till skolor, och ifall man är trevlig mot skolpersonalen finns stora möjligheter att även få låna deras materiel

Ha föräldrautbildning redan första terminen
Ett av syftena med Volleybompa är att tidigt knyta barn och föräldrar till klubben. En föräldrautbildningen är det perfekta tillfället att sälja in klubben till föräldrarna, och man bör inte vänta för länge med att arrangera den. Någon gång i slutet på första terminen är ett bra tillfälle.

•Föräldrar utvecklas också
Till en början kan det kännas betungande att vara ledare i Volleybompa, föräldrarna vet ju ingenting och man måste förklara allting för dom. Efter bara några gånger av relativt indentiska pass kommer dock föräldrarna bli i princip självgående, och när man exempelvis berättar att det är dags att ta fram volleybompabanan går det på ett litet kick.

•Ha en maskot
I Habo Wolley har vi Benny, en stor gosedjursanka, som är volleybompamaskot. Benny förevisar alltid (tillsammans med ledare såklart) volleybompabanan, och barnen skrattar åt hans olika upplopp.

Under Volleybompans gång kan man skapa en story kring maskoten. Benny t.ex äter alltid chips och cola till frukost, vilket barnen naturligtvis skrattar åt. Då kan man passa på att fråga barnen vad de har ätit, och vad de vill tipsa Benny om. På så sätt får man på ett lätt och lekfullt sätt in ett sunt tänk gällande kost.

En maskot är helt enkelt ett trevligt inslag, som dessutom kan vara till tröts ifall något barn ramlar och slår sig.

•Ta fram en volleybompatröj
En tröja till alla deltagare som betalar medlemsavgiften är ett perfekt sätt att marknadsföra Volleybompa. Antagligen har de tröjan på sig på dagis och på fritiden, och fler får nys om vad Volleybompa är.

Media älskar volleybompa
När ni kommit igång med er volleybompaverksamhet, tveka inte att kontakta media om den. Volleybompa är ett så unikt koncept för barnidrott att de flesta tidningar gärna skriver om det. Verksamheten ger också möjlighet att ta mycket bra bilder.