Sagt om volleybompa

Volleybompa, verksamhet för 3-6åringar, blir allt vanligare i föreningar runt om i Sverige och såhär berättar några ledare om hur de upplever volleybompa

 

Det bästa är att få in barnen tidigt och i de yngsta grupperna är det suveränt att engagera alla föräldrar. I VolleyBompa så lämnar inga föräldrar bara av sina barn utan vistas i hallen. Jag brukar försöka engagera föräldrarna mycket, att de hjälper till och tränar med sitt barn. En ypperlig verksamhet att knyta till oss ledare.
Åsa Enlund, Södertelge VBK

 

Själv tycker jag att volleybompan är ett utmärkt sätt att tidigt få barnen att intressera sig för idrott och framförallt lagidrott. Även om tjejerna är lite väl små för att spela ordentligt i lag så gör vi mycket övningar i smågrupper om 2och2 eller 3och3 vilket lär barnen att samarbeta och koncentrera sig på varandra.
Tror att det som både föräldrar och barn tycker är det bästa med volleybompan är vi har kul tillsammans, barnen får en positiv relation till träning och att idrotta tillsammans med andra. Vi brukar köra en hinderbana som både tränar kondition och koordination och balans som är mycket uppskattad.
Peter Jigrud, Vallentuna VBK

 

Volleybompa är jätteroligt! Vi har en bra lokal där vi kan bygga en volleybompabana och känner att vi har kommit in på en bra basrutin som går att variera.

Det är så kul att se hur barnen växer och utvecklar sig när de börjar bli varma i kläderna. Volleybompa är även en arena där barnen kan bara leka och ha kul på ett sätt som är lite mer uppstyrt än frilek men som ändå är fri från tävlingsmoment.
Cherryl Sjöström, Lunds VK

 

Många barn gillar det och det är ganska lätt att rekrytera, Det finns ”konkurens” från Bamsegympa och liknade verksamheter här i Malmö, men det är ofta dyrare och saknar bollinslag. Så som verksamhet är vi mycket positiva till Volleybompa.
Vi har en kraftigt växande  verksamhet med nya tjejer som tillkommer varje vecka och vi har svårt att räcka till på ledarsidan. Denna termin har vi för avsikt att lägga över ansvaret helt på några av våra U19 tjejer, och om det faller väl ut tror jag det kan bli bra.
Kerstin Moberg, KFUM Malmö Volley