Kidsvolley i Tenhult

Hösten 2014 drog hjälpte Habo Wolley KFUM Jönköping att starta satellitverksamhet i Tenhult. Nu finns det i Tenhult en kidsvolleygrupp med spelare i åk F-2 som tränar på onsdagar mellan 16.30-17.30 under ledning av en förälder. Föräldern får förutom support från andra intresserade förälder även viss handledning av Jens Persson från Volleybompa och Habo Wolley.

Uppstart

Efter att ha bokat halltid, tryckt upp lappar och sökt startpaket genom KFUM Jönköping kunde verksamheten i Tenhult dra igång. Gruppens första träning gick av stapeln 1a oktober, och på första träningen dök 7 deltagare upp

Rekrytering

Tidigt efter gruppens uppstart, i oktober, var sedan representanter från  Habo Wolley ute och hade idrottslektioner om 40 min i samtliga klasser F-2 på Tenhultsskolan, stadens enda skola med tre till fyra paralleller i varje årskull.

Under höstlovet, V44, arrangerades fritidsvolley där alla som gick på fritids över lovet frivilligt fick deltaga i en kidsvolleyturnering. Det dök upp cirka 30 barn, samt några lärare som fick stifta bekantskap med kidsvolley.

Föräldraengagemang

Eftersom målet är att vår personal ska kunna lämna Tenhult så snabbt som möjligt krävs det att fler föräldrar engagerar sig. Redan direkt har ledarna varit på föräldrarna att hjälpa till att kasta bollar, räkna poäng och annat som inte kräver några förkunskaper.

I slutet av januari arrangeras en kidsvolleykedarutbildning i Habo som en handfull av Tenhultsföräldrarna ska gå på. Även en föräldrarutbildning i Tenhult är på planeringsstadiet.

Tävlande

23 november deltog gruppen med två lag (9 spelare) i Novembercupen i Habo. 24 januari deltar Tenhult med tre lag i en lokal turnering i Habo. Förhoppningen är att de ska fortsätta tävla med jämna mellanrum, då tävlandet är kidsvolleyns höjdpunkt enligt många.

Kidsvolleyn växer i Tenhult

De punktinsatser vi gjort på Tenhultsskolan har givit stora resultat. Toppnoteringen av antalet barn är 20, och totalt innehåller gruppen uppemot 30 barn. Som i all barnidrott dyker inte alla upp varje gång, utan det är alltid några som har förhinder,

Utvecklingen av antalet deltagare kan ses på nedan bild:

tenhult

Det finns inget uttalat antalmål i Tenhult utan målet är att barnen ska ha roligt. Men ett stort antal deltagare är ju ett bevis på att det är kul….